top of page

Man begynte å spille fotball i Finnmark en gang etter 1900, omkring 1910. Inspirasjonen fra Europa var stor og her var nærværet av forsvaret viktig. Fotball har vært en viktig kilde til samhold og glede gjennom omskiftelige tider - velstand, dyrtid, krig og krise, gjenreising til  dagens moderne samfunn. Nord-Norge var i endring, i Øst-Finnmark hvor man hadde opplevd 5 år med krig og okkupasjon var kampene i NNM-cup svært viktige. Publikum elsket Nordnorsken og møtte opp i hopetall. Det nordnorske landslaget var også viktig, det handlet om aksept og anerkjennelse, at "våre gutter" også duget blant de beste. Men nei, på 50 tallet skjedde det ikke, "våre gutter" kom ikke på landsdelslaget, plassene var forbeholdt spillere fra steder som Tromsø, Harstad, Narvik og Bodø. Men Roger Degerstrøm fra Vardø spilte på Mjølner i 1950, og da kom han på landsdelslaget. Det samme gjaldt Rolf Alvestad fra  KIF som i 1953 spilte på Harstad IL. Det året spilte han også på landsdelslaget. Roger Degerstrøm (nr. 1 fremste rekke fra v).

Det handlet også om hjemmekamp, KIF fikk aldri hjemmekamp i sluttspillet i Nord Norsken, det nærmeste de kom hjemmekamp var Aronnes i Alta.

Nord Norge 1950 Roger Degerstrøm.jpg
Rolf Alvestad til HIL.jpg

Rolf Alvestad spilte for det Nord Norske landsdelslag  mot Nord Sverige i Tromsø den 24 august 1952, men aldri mens han var spiller på KIF.

Er fotballnivået så dårlig.jpg
14 jul Halvparten betaler ikke.jpg
bottom of page